Esküvői határidőnapló – Part III.

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Következő feladatként egy nagyon kellemes dolog vár Rátok.

Ez pedig nem más, mint:

Jegygyűrűk kiválasztása

Valami furcsa oknál fogva a jegygyűrűk kiválasztása a férfiakat is érdekli. Valószínűleg ebben közrejátszik az is, hogy – jó esetben – a gyűrűt évtizedekig viseli mindkét fél, így nem mindegy, hogy az milyen lesz fazonra, méretre, stílusra – még a férfiaknak sem.

Rengeteg helyen kaphatók gyűrűk, az interneten is lehet keresgélni, végeláthatatlan mennyiségű képet lehet találni róluk, de azért mindenképp menjetek el egy-két helyre próbálgatni, hogy Nektek milyen vastagságú áll jól, illetve mi az ami kényelmes. Ha vásároljátok a gyűrűt, kb. 3-6 hetet kell várni rá, ha épp nincsen pont a Nektek megfelelő méretben.

Csináltathatjátok is teljesen egyedi tervek alapján – de arra figyeljetek, hogy ez hosszabb ideig tart, és általában valamivel drágább is, de megvan az az előnye, hogy a legtöbb helyen tudtok vinni tört aranyat, amit beleszámítanak a vételárba a végén.

Vőlegény öltöny

Én azt tapasztaltam, hogy a vőlegény öltözetek tekintetében nagyon hasznosak lehetnek a esküvői kiállítások. Elég sok szabó, öltönyös kint van ezeken a kiállításokon. Ott fel tudjátok mérni a kínálatukat, tudtok tőlük árajánlatot kérni, a legtöbb helyen lehet próbálni is és a kiállítás után személyesen fel tudjátok keresni őket, ha szimpatikusak voltak Nektek.

Menyecske ruha

A hagyományos menyecske ruha piros ugyan, de manapság már egyre gyakrabban választják az esküvői dekoráció egyik meghatározó színét a menyecske ruha színének a piros helyett. És ehhez a színhez passzoló kiegészítőt (nyakkendő, zokni, ing stb.) szoktak a vőlegénynek is választani.

A menyecske ruha vásárlását (vagy varratását) nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert ha nagyon keresünk egy meghatározott színű ruhát, vagy anyagot, akkor a legritkább esetben van olyan szerencsénk, hogy meg is találjuk azt rögtön… Arról nem is beszélve, hogy az utolsó hetekben úgyis lesz sok más dolog, amin lehet idegeskedni, nem kell még egy, az biztos. 🙂

Koszorúslányok, és az ő ruhájuk

Ez egy kényes pont lehet egy esküvő szervezésénél. Sok menyasszony álma, hogy, mint az amerikai filmeken, az esküvőjén  a barátnői kísérjék (lehetőleg minél többen) az oltárig, és álljanak ott mellette szépen sorban, hasonló ruhákban, gyönyörű virágcsokrokkal a kezükben. Igen ám, de egy-egy ruha akár 20-30-40 ezer Forint is lehet…egy-egy csokor 5-10 ezer Forint is lehet. Ki vállalja ezeket a költségeket? Ha Te, mint Menyasszony szeretnéd pontosan meghatározni, hogy milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok és milyen csokor, kardísz, esetleg virágkoszorú legyen náluk / rajtuk, akkor igenis illik Neked kifizetni ezeknek a költségeit.

Ha nem tudjátok bevállalni ezt a többlet költséget, akkor érdemes először megkérdezni a koszorúslányokat, hogy hajlandóak-e vállalni ők a ruha költségeit. Ha igen, akkor elmondhatod nekik, hogy Te milyen színű, fazonú stb ruhát szeretnél rajtuk látni, de hagynod kell, hogy az ő pénztárcájuknak és stílusuknak megfelelőt válasszák majd ki.

A következő, IV.részben összeszedem majd az infókat a még hátralévő dolgokról, úgy mint a menyasszonyi smink / frizura, torta, sütemények, röviditalok, tánctanulás, slideshow, jegyesfotózás, ültetés stb stb.

Ha az előző részekről lemaradtál: 

ESKÜVŐI HATÁRIDŐNAPLÓ PART II.

ESKÜVŐI HATÁRIDŐNAPLÓ PART I. 

Ha kíváncsi vagy, hogy miben is tudnék én Nektek segíteni, ITT el tudod olvasni.

És ITT tudsz ajánlatot kérni tőlem! 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a