Esküvőre DJ vagy zenekar?

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

esküvőre DJ

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a talpalávalót. Bevallom, az én saját esküvőm előtt is sokat gondolkodtunk ezen a férjemmel, de végül mi a zenekar mellett tettünk le a voksunkat. Nálunk a násznép nagy része vidéki volt, kihagyhatatlan lett volna a mulatós, ezért döntöttünk így. Sok tényezőt kell figyelembe venni a döntés meghozatalához, ennek csak egyike a násznép összetétele.

Miért  jó az, ha az esküvőre DJ –t kérünk fel?

A mai blogbejegyzésemben annak próbálok meg utánajárni, hogy miért érdemes inkább az esküvőre DJ –t felkérni. Ehhez meginterjúvolok egy nagyszerű esküvői DJ-t, Setler Alexet, aki már sok-sok éve dolgozik a szakmában és számtalan fergeteges esküvő van a háta mögött.  A zenekar mellett szóló előnyöket a következő posztomban fogom megírni Nektek. Következzen tehát az interjú:

Esküvőre Dj – Interjú Setler Alex-szel

Legszebb Esküvő: Kérlek mutatkozz be és meséld el nekünk, hogy mióta dolgozol esküvői DJ-ként, hogyan kezdődött és miért ezt a szakmát választottad?

Setler Alex: Köszönöm a lehetőséget!  Hivatásos esküvő dj -ként 2018 óta tevékenykedem,  de a dj hivatást 13 éves korom óta gyakorlom kisebb szünetekkel. A balatoni diszkóhajókon kezdtem és az utolsó szezonokban egyre több esküvőt és bálokat is csináltam. Mára ez hivatássá nőtte ki magát.

Legszebb Esküvő: Mesélj picit arról, hogy szerinted miért érdemes az esküvőre Dj-t felkérni, mik az előnyei és mik lehetnek a hátrányai?

Setler Alex: Inkább azt szoktam előtérbe helyezni, hogy mikor NEM esküvő dj a megfelelő választás. Figyelembe kell venni a násznépet is az esküvői zene megválasztásánál. Hiába modern beállítottságú a pár, ha a násznép nagy része a hagyományos lakodalmakban érezné jobban magát. Sokan gondolják úgy, hogy az esküvő dj -nek végtelen a repertoárja és ez előny, de mi nagyon nem így gondoljuk. Nem vagyunk mindenki esküvő dj csapata, mi leginkább a 90-es évektől játszunk felfelé a 2000-es éveken keresztül a 2010-es évekig,  ami a mi legnagyobb kedvencünk. Úgy gondolom, hogy aki mindenhez ért az igazából semmihez nem ért. ? Én nem értek a mulatóshoz, vagy a nosztalgiához, és a magyar nótákhoz sem. Minket ennek fényében szoktak kiválasztani, így általában nagyon megvan a kémia a párjaink és köztünk J

esküvőre Dj

Legszebb Esküvő: Milyen plusz szolgáltatásokat lehet kérni egy esküvői DJ-től, amire esetleg a párok nem szoktak gondolni, pedig nagyban hozzájárulhat az esküvő sikeréhez? (pl fénytechnika, nyitótánchoz zene összemixelése, meghívott fellépő hangosítása, szertartás hangosítás stb?)

Setler Alex: Tudom, hogy másoknál lehet úgymond összelégózni a csomagot, ez nálunk nem így van. Nálunk úgynevezett Trendi Menyasszony csomag van. 🙂 Azért nem lehet külön „extra feltétnek” kérni a legnépszerűbb kiegészítőket (pl. nyitótánc összevágása, szertartás hangosítás, dekorációs lámpák), mert alapból visszük. A legnépszerűbb kiegészítő a surlófény. A terem lehetőségei szerint kihelyezünk kis ledes dekorlámpákat, amit az esküvő főbb színeihez igazítunk, majd a buli közben is a hangulatnak megfelelően vezéreljük. A szertartáshangosítás is alapból benne van nálunk, hiszen az esküvő része, ahogyan a nyitótánc megvágása is . Az esküvő dj csomagot úgy alakítottuk ki, hogy párjainknak minden esetben a legalkalmasabb, legmodernebb, tehát az esküvőtökhöz, amiket “képviselni” szeretnénk a legmegfelelőbb választást nyújtsuk, technikailag és emberileg is.

Legszebb Esküvő: Előfordult-e már olyan, hogy valaki Téged keresett meg, de Te visszautasítottad, mert tudtad / érezted, hogy neki nem Rád van szüksége (inkább zenekarra, vagy más stílusú DJ-re?)

Setler Alex: Igen! Az elején nagyon gyorsan összegyűltek a jellemzők, hogy kiknek nem szeretnénk dolgozni. Nem egyszer volt olyan, hogy megköszöntem a találkozót és elmondtam, hogy véleményem szerint nem minket keresnek. Minden nagyképűség nélkül, de hála az égnek olyan helyzetben vagyunk, hogy nem kell minden felkérést minden áron elvállalnunk.
Amikor úgy kezdi a pár, hogy „nem tudtunk dönteni, hogy zenekar vagy dj legyen”, akkor én mindenképpen azt mondom, hogy zenekar ?. Az a pár keres minket, aki az esküvőre dj-t szeretne mindenképpen. Minket úgy szoktak kiválasztani, hogy  az esküvői zenéinkre , mixeinkre már otthon főzés közben is táncolnak. 🙂

Legszebb Esküvő: Szokott-e olyan előfordulni, hogy Te csak később kezdesz játszani, és a vacsora alatt és / vagy az este elején zenekar játszik, te pedig 22-23h körül veszed át a stafétabotot?

esküvőre Dj

Setler Alex: Egyszer volt olyan, hogy zenekar után kezdtünk éjfél után. Jó tanulság volt az is, hogy miért nem jó keverni a kettőt. Egyszerűen más mindegyik hangulata, nem ugyanúgy dolgozunk. Mi szeretjük felépíteni és levezetni az egész esküvői hangulatot az elejétől a végéig.

Olyan is volt már, hogy szertartásnál hárfás szolgáltatta a háttérzenét, ennek nagyon nagy sikere volt! 🙂 És olyan is előfordult már, hogy a vacsora alatt a násznépből egy ismerős zongorázott, ami szintén jól sikerült, és ezeket mi is támogatjuk!

Legszebb Esküvő: Ha külföldi a pár egyik tagja, akkor le tudtok játszani pl orosz / belga / német zenéket is?

Setler Alex: Szívesen veszünk mindig zenei fehér listát, ezek nagyrészt útmutatóként szolgálnak, a zenei igazgatók mi vagyunk 🙂 Ha a násznép jó része külföldi, akkor mindig szokott adni a pár egy részletesebb listát ezekről a zenékről, és így már van több orosz, török, német válogatásunk is.

Legszebb Esküvő: Neked volt már esküvőd? Ha igen, akkor DJ vagy zenekar játszott?:)

Setler Alex: Tervezés alatt van, nem szeretnénk nagy esküvőt.. ?

Legszebb Esküvő: Köszönöm a válaszaidat, és kívánok neked egy sikeres esküvői szezont!

Végszó

Remélem, a fenti interjú segíteni fog eldönteni, hogy az esküvőre DJ –t vagy zenekart válasszatok-e. Ha még mindig nem vagytok 100%-osan biztosak benne, akkor olvassátok majd el a következő blogbejegyzésemet is, amelyben a zenekarok előnyeiről fogok beszélgetni egy remek esküvői zenekar vezetőjével.

Jól jönne egy profi esküvőszervező segítsége abban, hogy gyorsan megtaláld a tökéletes szolgáltatókat? Szeretnéd, hogy átbeszéljük, vajon nektek egy DJ-re vagy inkább zenekarra lenne szükségetek? Inkább az egész esküvő megszervezéséhez segítséget kérnél?

>> Írj nekem, vagy hívj fel és egy virtuális kávé mellett elmesélem, hogy miben tudnék a segítségedre lenni! <<

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a