Útmutató a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához – 2.rész

Ez a bejegyzésem a második része egy három részes sorozatnak, amely abban lesz a segítségedre, hogyan is találhatsz rá te is a tökéletes esküvői helyszínre. Boldog békeidőkben is nagyon hasznosak az itt leírt gondolatok, de ebben a karanténos, bizonytalan időszakban különösen melegen ajánlom minden esküvőre készülőnek.

Mivel egy esküvő óriási kiadást jelent, nagyon fontos, hogy az esküvői költségvetés legnagyobb részét képező tétel, az esküvői helyszín a lehető legkörültekintőbben és legalaposabban legyen kiválasztva.

A tökéletes esküvői helyszín – Így válaszd ki a NAGY Őt

Harmadik lépés - ajánlatkérés

Ha összeállt a szimpatikus esküvői helyszín lista, kérjétek be tőlük az árajánlatokat és a szabad időpontokat. Érdemes már az ajánlatkérés alkalmával kérni tőlük fotókat, videókat, hiszen sok esküvői helyszín weboldala sajnos nem a legkorszerűbb és nem láthatóak friss képek és felvételek róluk. Ha külföldön éltek, akkor meg pláne fontosak a képek és a videók,  hiszen ki tudja, hogy Ti mikor fogtok tudni legközelebb hazajönni egy helyszínbejárásra.

Negyedik lépés – szelektálás

Az ajánlatok bekérése után jön a feszült várakozás. Sok helyről gyorsan választ fogtok kapni, de lesz olyan esküvői helyszín, ahonnan nem érkezik majd válasz. Ez nem egyedi eset, főleg most nem… Sok hotel, és sok étterem jelenleg zárva van. Vannak olyan helyek, ahol az üzletvezetők végzik az ajánlatok kiküldését, akik lehet, hogy csak heti egyszer nézik a bezárás alatt az e-mailjeiket, szóval ne adjátok fel és ilyenkor nyugodtan hívjátok fel őket telefonon. De azért ne egy nap után, hagyjatok kis időt mindenkinek a válaszadásra.

Az árajánlatok beérkezése után kezdjetek el szelektálni. Azokat a helyszíneket, amelyek sokkal drágábbak, mint a ti erre szánt keretetek, húzzátok ki a listáról. Azokat is, ahová nem fértek be vagy nagyon nem tetszenek a képek alapján, szintén szelektáljátok. A rostán fennmaradó helyekre pedig szervezzétek le a helyszínbejárásokat.

Ötödik lépés – az esküvői helyszín bejárása

Az esküvői helyszín bejárása az egyik legkellemesebb része szokott lenni a feladatnak, hiszen ilyenkor találkoztok először a lehetséges helyszínekkel és a képviselőikkel. Egy-egy ilyen helyszínbejárás alkalmával seperc alatt „esküvős hangulatba” tudtok kerülni látva a ceremónia és a vacsora helyszínét, a szép környezetet. De ugyanilyen hamar el is tudja venni a kedveteket egy-egy szürke, esős, hideg téli látogatás a kiszemelt esküvői helyszíntől.

Nagyon fontos: vegyétek elő az összes képzelőerőtöket!!!

Próbáljatok elvonatkoztatni a szürkeségtől, az asztalokra felpakolt székektől, a csupasz terem látványától. A látogatás előtt nézegessetek képeket, videókat a helyszínről, hogy benne legyen a fejetekben a kép a gyönyörűen feldíszített és kivilágított teremről is.

Esküvőszervezői Tipp:

Ha télen mentek, akkor figyeljetek arra, hogy mikor sötétedik. Ha egy mód van rá, semmiképp ne menjetek sötétben, hiszen úgy nem tudtok csak bent körülnézni!

Esküvői helyszín bejárása külföldön élők esetében

Nagyon gyakori eset, főleg most a Covid idején, hogy a külföldön élő párok nem tudnak személyesen elmenni a helyszínekre. Sajnos a helyszínek nem tudják tartani hónapokig a kiszemelt dátumot szerződéskötés nélkül, így ha nektek beláthatatlan, hogy mikor lesz lehetőségetek hazajönni a korlátozások feloldása után, sajnos más módon kell megoldani a kérdést.

Meg kell kérnetek valakit, aki elmegy helyettetek, körülnéz, videókat készít és feltesz minden olyan kérdést, amit ti is feltennétek.

A lehető legjobb megoldás, hogy ha élő videochaten tudtok az esküvő helyszín bejárása közben beszélni, és így meg tudtok mindent nézni, amit ő is lát. Ha erre a feladatra nem találtok alkalmas embert, nyugodtan kérjetek meg erre egy esküvőszervezőt, aki akár 2-3 helyszínre is elmegy helyettetek egy alkalommal, elkészíti a szükséges videókat, képeket, online bejelentkezik és biztosan nem felejt el megkérdezni semmilyen fontos kérdést sem az esküvői helyszín képviselőjétől.

Szívesen veled megyek az esküvői helyszín bejárásokra annak érdekében, hogy szakértői szemmel vegyük górcső alá a kiszemelt helyszínt.

Ha te épp külföldön ragadtál és nem is tudsz megkérni senkit, aki munkaidőben, hétköznap elmenne helyetted az esküvői helyszín bejárásra, akkor is állok a rendelkezésedre. Az idei évben már számos ilyen videochaten közvetített online helyszínbejárást kellett lebonyolítanom a párjaimmal, így van benne gyakorlatom.

Jól jönne egy profi esküvőszervező segítsége abban, hogy gyorsan megtaláld a tökéletes helyszínt? Szeretnéd, hogy elmenjek veled vagy helyetted a helyszínbejárásra? Inkább az egész esküvő megszervezéséhez segítséget kérnél?

Írj nekem, vagy hívj fel és egy virtuális kávé mellett elmesélem, hogy miben tudnék a segítségedre lenni!

esküvői helyszín

Ha lemaradtál a sorozat első részéről, ahol az esküvői helyszín felkutatásáról és annak fontos lépéseiről beszélek,

A sorozat befejező, harmadik részében pedig az esküvői helyszín lefoglalásáról, a szerződéskötésről és annak lehetséges buktatóiról van szó.

Legszebb Esküvős Hírlevél

Iratkozz fel a Legszebb Esküvős Hírlevélre, ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb blogbejegyzéseimről, aktualitásokról, a Legszebb Esküvős Tippek új videóiról és minden, esküvőszervezéssel kapcsolatos hasznos és fontos információról.

Ígérem, nem bombázlak naponta és azt is, hogy csupa hasznos cuccot küldök majd!