Hogyan álljunk neki az esküvőnk szervezésének? – Esküvői határidőnapló Part I.

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Mik az első lépések és mikor kell elkezdeni az esküvőszervezést? 

Először is, szeretném leszögezni, hogy a következő dátumok, határidők betartása nem szentírás, ha elcsúsznátok, vagy éppen Ti teljesen más sorrendben áll(ta)tok neki a szervezésnek, csak semmi pánik! Láttam én már jól sikerült esküvőt megszervezni 2-3 hónap alatt is!:)

1. Helyszín (9-12 hónappal az esküvő előtt)

Fontos kérdés, hogy mi az ami a fontosabb számotokra: a szertartás helyszíne (mert van egy kedvenc templomotok, kápolnátok, házasságkötő termetek) vagy az esküvői vacsora helyszíne. Ha a templomhoz ragaszkodtok, akkor ott érdeklődjetek előbb, hogy szabad-e a kiszemelt dátum, és utána keressetek megfelelő helyszínt a közelében.

Ha az esküvői vacsora és buli helyszínére van már „kiszemelt áldozat”, akkor pedig náluk kérdezzetek rá a szimpatikus dátum(ok)ra. Sokat segíthet a szervezésben, ha nem egy konkrét dátumhoz ragaszkodtok…tudom, hogy vannak jeles napok, és milyen jópofa, ha az évfordulótok / eljegyzésetek stb napján lehet az esküvőtök, de higgyétek el, hogy ha emiatt választotok egy kevésbé szimpatikus helyszínt, lehet rosszul sül el a végén…

Ha megtaláltátok az álomhelyszínt, akkor a legfontosabb tanácsom (ami majd a szolgáltatókra is vonatkozik): mindig kössetek esküvői szerződést!

Ha az 1.feladaton túl vagytok, és megvan az esküvőtök helyszíne és természetesen a dátum, jöhet az ajánlatkérések időszaka!

2. Ajánlatok bekérése a szolgáltatóktól (6-9 hónap)

Ha vannak olyan szolgáltatók, akikkel korábbi esküvőkön/rendezvényeken találkoztatok, és nagyon tetszett a munkájuk (elsősorban zenekarok, DJ-k, ceremóniamesterek szoktak ily módon „elkelni”), kérdezzétek meg őket először, hogy szabadok-e a Ti Nagy Napotokon. Persze azért kérjetek más zenekaroktól / DJ-től / CM-től ajánlatot, hogy az árakat, szolgáltatásokat össze tudjátok hasonlítani, de ha hasonló ár / érték arányú szolgáltatók közül kell választanotok, akkor sokat segíthet a döntésben, ha már láttátok az egyiküket „bevetés” közben.

Kik azok a szolgáltatók, akiket először „le kell tudni”? Azok, akik egy adott napon csak egy esküvőt tudnak vállalni: zenekar / DJ, fotós, videós, ceremóniamester / vőfély

3. Ha a fentiekkel megvagytok, és le is foglaltátok őket, kérjetek ajánlatot a többi szolgáltatótól (4-6 hónap)

Dekoráció

Kérdezzétek meg a helyszíneteken, hogy van-e náluk bejáratott dekoros cég. Sok esetben az ilyen „helyi” dekorosok az adott helyre már jól bejáratott, jól kitalált dekor elemeket tudnak Nektek ajánlani. Ha az ő ajánlatuk nem tetszik, más a stílusotok, drágának találjátok, kérdezzetek meg más dekoratőrt is, ne sajnáljátok rá az időt, hiszen az egyik legfontosabb része egy esküvőnek a dekoráció.

Meghívó

Rengeteg esküvős grafikával (meghívó, menükártya, ültetőkártya, ültetési rend stb) foglalkozó cég van a piacon. Szerencsére ez az a dolog, amit biztosan el tudtok majd intézni online formában is, nem kell hozzá találkoznotok a szolgáltatóval. Vannak olyanok, akiknek rengeteg sablon meghívó stb van az oldalukon, amik közül kedvetekre válogathattok, és vannak olyanok is, akik akár teljesen személyre szabott, egyedi grafikával, motívumokkal, színekkel megtervezik a Ti esküvői grafikai anyagaitokat. Itt is Nektek kell először eldöntenetek, hogy mennyire fontos ez a számotokra, szeretnétek-e egyedit vagy szívesebben választotok valamelyik kész sablonból.

A meghívók átadása

Próbáljátok úgy időzíteni, hogy 1,5-2 hónappal az esküvő előtt már mindenki megkapja a meghívót. Szerintem érdemes a meghívóba beleírni egy visszajelzési dátumot (mondjuk 1 hónappal az esküvő előtti időpontot), tehát kiosztani ezen időpont előtt ideális. Ha ragaszkodtok ahhoz, hogy minden rokonnak személyesen adjátok át, és vannak köztük vidékiek, akikhez csak hétvégéken tudtok eljutni, bizony 2-3 hónap is lehet, mire mindenki megkapja…Ha a szüleitek besegítenek, vagy postán külditek a távolabbi rokonoknak, akkor rövidebb ez az időszak.

A következő bejegyzésemben, az Esküvői határidőnapló 2.részében folytatom majd a sort a menyasszonyi ruhával, vőlegény öltönnyel, tortával, fodrásszal, sminkessel stb stb stb. Lesz még feladat bőven!:)

Ha pedig szeretnéd, hogy egy profi esküvőszervező segítsen Nektek a Nagy Nap megszervezésében és lebonyolításában, itt tudtok kapcsolatba lépni velem és itt találjátok meg a szolgáltatásaimat. 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a