Esküvő a Columbus hajón

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Columbus hajó, esküvő,

Nem is értem, hogyan nem született eddig még cikk tőlem a Columbus hajós esküvőkről, hiszen ez az a helyszín, amit a legjobban ismerek és szeretek. Ez nem véletlen, hiszen itt találkoztam először esküvőkkel, itt szerettem bele ebbe a szakmába. Akkor most gyorsan pótoljuk is ezt a hiányosságot, csapjunk is bele a közepébe!

Hogyan képzeljük el, milyen is egy esküvő a Columbus hajón?

Gördülékeny. Káprázatos. Szemet gyönyörködtető. Megható. Ízorgia. Hirtelen ezek jutottak eszembe…De kifejtem bővebben is: 

Mivel a sokadik szezonjukon és a sok századik esküvőjükön vannak túl, lehet azt mondani, hogy teljesen profik abban, amit csinálnak. Mind a kiszolgálás, mind az ételek minősége, mind a kapcsolattartás a párokkal (és a szervezőkkel) kifogástalan. A Columbus Hajón mindenki azért dolgozik, hogy a párok és a násznép is tökéletesen elégedettek legyenek. Figyelmesek a felszolgálók, nincs szájhúzás, nincs linkeskedés. Az ételek finomak, és bőségesek. Persze, mint mindenhol, itt is becsúszhatnak bakik, de én mindig azt szoktam mondani, hogy ahol meló van, ott hiba is előfordulhat, mégiscsak emberekből vagyunk mindannyian…és a szezon végére már nyilván mindenki elfárad egy kicsit. De ha valamit kérek én, mint szervező vagy a pár, vagy bármelyik vendég, azt rögtön megpróbálják teljesíteni a lehetőségeikhez mérten a leggyorsabban és leghatékonyabban. 
 
esküvő, Columbus Hajó, esküvői dekoráció, Budai vár,
fotó: Sorok Péter

A Columbus Hajó Santa Maria terme ad otthont az esküvőknek, ami egy csupa üveg falú 200 nm-es rendezvényterem. A teremből csodálatos a kilátás, rá lehet látni az Erzsébet-hídra, a Lánchídra és a Budai Várra. Budapesten szerintem ennél szebb hátteret nemigen lehet elképzelni az esküvői vacsora és  a szertartás hátterének…Ha vendégváráskor az emberek belépnek a szépen feldíszített terembe, meglátják azt a kilátást és a környezetet, még a tősgyökeres pestiek is el szoktak ámulni, és alig tudnak betelni a látvánnyal. Hát még a külföldiek…Bevallom, én majdnem 8 évig néztem ki azokon az ablakokon naponta, de még én is elámulok vacsora közben az esti kivilágított Budai Vár szépségén. 

Columbus hajó, tábla asztal, greenery, esküvő
fotó: Sás Benedek

A teremben nincsenek oszlopok, vagy fixen rögzített elemek, így bátran variálható a tér. Kör asztalokkal és tábla asztalokkal is berendezhető, mindkettővel nagyon dekoratív. Akár 160 főt is le lehet ültetni, bár ekkora létszámnál már kevesebb hely marad az extrákra, pl büféasztalos menüt, gyereksarkot vagy limonádé-, esetleg fröccsbárt már nem javasolnék a pároknak. 

esküvő, Columbus hajó, Budai vár, szertartás, terasz, boldogságkapu
fotó: Sás Benedek

A belvárosi esküvői helyszínek egyik hátránya, hogy nem rendelkeznek nagy kerttel, udvarral, szabadtéri lehetőséggel. Hát ez a Columbusra pont nem igaz, mert a Santa Maria teremhez közvetlenül csatlakozik egy terasz, ahol meg lehet tartani a polgári és az egyházi szertartásokat, van hely a pezsgős koccintáshoz, itt lehet elkészíteni a csoportképeket is, és mindezt a Budai Várral a háttérben. 

Columbus hajó, esküvő,
fotó: Sás Benedek

Érdekességek 

1, Mivel a Columbus hajó fura módon Mahart kikötőként is funkcionál, ezért az összes Mahart sétahajó, kirándulóhajó ingyen (extra kikötői díj megfizetése nélkül) kiköthet a Columbuson. És miért is jó ez nekünk? Egyszerű: ha szeretnénk a szertartás és a vacsora közben meglepni a vendégeinket egy sétahajózással, akkor ezt könnyedén kivitelezhetjük, hiszen közvetlenül át tudunk szállni a Mahart hajóra, nem kell hozzá másik kikötőbe átsétálni. Sőt, akár érkezhet az egész násznép a hajóval, ha például a Batthyányi tér közeli templomok egyikében tartjuk az esküvőt, és utána együtt lesétálunk a Dunához és hajóra szállunk az ottani Mahart kikötőben. 

2, Évek óta verhetetlen csomagajánlatuk van a nem szombati esküvőkre! Pénteki napokra kb 25%-os kedvezménnyel kínálják a szolgáltatásaikat, vasárnaptól csütörtökig pedig még ennél is nagyobb kedvezmény jön le az alapáraikból! 

3, 2014-ben a Columbus hajónak ítélte meg az esküvői szakma (tehát az esküvőkön dolgozó szervezők, fotósok, ceremóniamesterek, zenészek stb.) az Együttműködés Díját a helyszín kategóriában. Ez egy hatalmas elismerése volt annak, hogy ők is jól érezik magukat a Columbuson, szeretnek odajárni, ott dolgozni esküvőkön, ami azt hiszem mindennél jobban mutatja, hogy milyen helyszín is a Columbus hajó! 

 

Ha szeretnél olvasni más cikket is tőlem esküvős témában, ezeket ajánlom Neked: 

Hogyan foglald le az esküvői helyszínedet?

A legnagyobb baki, amit a saját esküvőmön elkövettem

És ha tanácsot szeretnél bármilyen esküvős témában, keress bátran ITT

 

 

 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a