A legnagyobb baki, amit a saját esküvőmön elkövettem…

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Vajon mi lehetett a legnagyobb baki a saját esküvőmön? Kevés lett a pálinka? Rossz volt az ültetés? Talán nem ért oda a torta időben? 

Elárulom, hogy semmi ilyesmi nem történt...Nah jó, egy dolog azért igen:  elfelejtettem Jägert rendelni, ezért Unicummal kellett beérniük a gyomorkeserűre áhítozóknak….De csak emiatt nem született volna meg ez a bejegyzés.

Amiért viszont igen:

Nem kértem meg egy másik esküvőszervezőt, hogy segítsen…Hogy aznap legyen ott velem, és koordinálja a nap eseményeit. Hogy ő legyen aznap a szemem, a fülem, és a szám….Elmondom, mi is történt.

Az történt, hogy szétstresszeltem magam. Próbáltam nyugodtnak látszani, de legbelül szinte szétfeszültem. Mindenen járt az agyam, csak azon nem, hogy az esküvőm napjának minden percét ki kellene tudni élvezni. Folyamatosan a következő lépésen kattogtam, hogy mit ne felejtsek el, mi ne maradjon le, minek mikorra kell megérkeznie, kész lennie stb stb. És nem csak a délelőtt volt ilyen, hanem amikor már a vendégek ott voltak, és elkezdődött az egész, akkor is azt figyeltem, hogy kínálnak-e a felszolgálók elég italt a vendégeknek, hogy a fogadott sofőr mikor ér már oda, hogy a Náncsi néni hogyan jut majd időben haza, hogy a vega vendég vajon megkapta-e a vacsoráját rendben és így tovább, és így tovább…

Egyszerűen nem tudtam átkapcsolni a szervező üzemmódból menyasszony üzemmódba! Nem tudtam enni, inni, és csak teltek a percek és az órák, és én még mindig nem voltam ott százszázalékosan agyban. Hajnali kettőkor éreztem először azt, hogy uhhh, nah végre most már ide nekem a tortát, a pálinkát, a töltött káposztát és mulassunk hajnalig 🙂 Még az a szerencse, hogy a mi drága barátaink reggel fél 7-ig mulattak, így jutott nekem is pár óra felhőtlen bulizás.

Mi a tanulság ebből? 

Ha úgy érzed, hogy te is abba a kategóriába tartozol, akik hajlamosak mindent kicsit túlizgulni, és szeretnek mindent kézben tartani (mondjuk ki nyugodtan, kissé kontrollmániásak, mint én 🙂 ), de nem szeretnéd ugyanezt átélni, akkor kérj segítséget!

Ha azt szeretnéd, hogy az esküvőtök napján Nektek csakis azzal kelljen törődnötök, hogy jól érezzétek magatokat, hogy örüljetek egymásnak és a vendégeiteknek, és megéljétek a PILLANATOT, akkor kérjetek segítséget! 

Akár a szervezés egészéhez vagy csak az esküvő napjának levezényléséhez, de ott aznap legyen veletek valaki, akiben megbíztok. Akit meg tudtok kérni, hogy ellenőrizze helyettetek a dolgokat, vegye át a dekorációt, a tortát, az italokat, aki betartatja az ütemtervet, aki emlékeztet Titeket, hogy ne induljatok el a menyasszonyi csokor nélkül a kreatív fotózásra (bevallom, ez volt a Jäger mellett a másik, amit elkövettem…), aki válaszol minden kérdésre helyettetek, és aki ha bármilyen baki történik, megoldja helyettetek.

Ha úgy érzed, hogy Neked is jól jönne egy kis segítség, itt találod, hogy én miben is tudnék Nektek segíteni. 

Az árakról pedig itt találsz információt. 

Ha bármilyen kérdésed felmerülne, itt tudsz velem kapcsolatba lépni. 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a