Hogyan válasszunk esküvői helyszínt?

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

esküvő, Római parti esküvő, esküvői dekoráció, sátras esküvő, színes esküvő

Hogyan válasszunk esküvői helyszínt magunknak? 

Legszebb Esküvős Tippek Nr 3. 

Nulladik lépés – a vendéglista

Az esküvői helyszín kiválasztásánál a nulladik lépés mindig a vendéglistátok alapos összeírása legyen. Ehhez, van egy nagyon hasznos segítségem Nektek, amit ezen a linken megtaláltok az Esküvői vendéglista tízparancsolata néven.

Ha kész a vendéglista, látni fogjátok, hogy mekkora esküvői helyszínre lesz szükségetek, ami alapján már el tudjátok kezdeni a keresgélést.

Első lépés – esküvői helyszínek felkutatása

Na de hol is célszerű keresgélni?  Van már sok ilyen gyűjtőoldal, ahol fent vannak az esküvői helyszínek, sőt már egy mobilos applikáció is létezik. A gyűjtőoldalakon tudtok szűkíteni megyék, befogadóképesség vagy akár stílus alapján is. Sok-sok kép és leírás van ezeken az oldalakon.

Amit én még javasolni szoktam, az bizony az esküvős Facebook csoportok. Ezekben a csoportokban tudtok keresni korábbi posztokban, és ha beírjátok a települést és a helyszín szót, elő fog jönni jó sok korábbi esküvői helyszín-ajánlás. Nagyon hasznos tud lenni, ha a csoporttagok beszámolóit, tapasztalatait végigolvasgatjátok, és így valós élmények alapján tudjátok szűkíteni az esküvői helyszínek körét. 

No és persze, hogy kicsit haza is beszélek, de egy esküvőszervező is szívesen segít, ha nem találjátok az igazit. Legyen szó akár teljeskörű vagy részleges esküvőszervezésről, vagy egy esküvői tanácsadásról, minden esetben hasznos lehet egy tapasztalt esküvőszervező, ha a helyszínkeresésről van szó. 

Mire érdemes még figyelni? 

Érdemes a saját lakóhelyetek közelében keresgélni ha szűkösebb a keret, mert ha messzebbi helyszínt foglaltok, akkor a szállásra is költenetek kell.  Másrészt a szervezési idő alatt általában 2-3-szor elmentek majd a helyszínre egyeztetni – és ha egy 2-300 km-re lévő helyre kell autózni minden alkalommal, az bizony plusz költséget jelent.

Próbáljatok olyan esküvői helyszínt lefoglalni, ahol alapvetően minden tetszik nektek. Értem ez alatt a színeit, a stílusát, a berendezését, mert ha ezeket az alapvető dolgokat később a dekorációval akarjátok eltakarni, megváltoztatni, az rengeteg plusz költséget jelenthet majd, és nem is biztos, hogy az eredménnyel elégedettek lesztek.

Amennyiben a fentiek alapján sikerült megtalálni a megfelelő esküvői helyszínt, mindenképpen olvasd el azt a cikkemet is, amiben leírom, hogyan foglald le az álomhelyszínt. 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a