Ültetési rend-készítési KISOKOS

Hogyan készítsünk ültetési rendet? 

Ha már ennél a momentumnál tartotok, akkor valószínűleg hamarosan itt van a NAGY NAP!:) Hogy az utolsó napok ne stresszesen teljenek, fogadjátok tőlem szeretettel ezt az útmutatót az ültetés elkészítéséhez.

1. feladat:

Rajzoljátok le egy papírra (haladóbbak akár excellel vagy valamilyen képszerkesztős programmal is próbálkozhatnak) az asztalok elhelyezkedését. Ehhez szerintem a legjobb, ha a hely szervezőjének, vagy ha van, a saját esküvő szervezőtök segítéségét kéritek. Nem kell pontos rajznak születnie, a lényeg, hogy a főasztal helyét lőjétek be és annyi asztalt rajzoljatok a lapra, ahány ténylegesen elfér a teremben és ahány asztalnál a vendégeitek is kb elférnek.

2. feladat:

Számozzátok be az asztalokat. Valamilyen sorrendet alakítsatok ki. Kezdődhet a számozás a bejáratnál (ahol az ültetési rend ki lesz téve), vagy a főasztal egyik oldalán. Az a lényeg, hogy legyen valamilyen rendszer.

3.feladat:

Kezdjétek el a vendégeiteket csoportosítani. Olyan létszámú csoportokat alkossatok, ahány fő elfér az asztaloknál. Ha ebben a számban nem vagytok biztosak, kérdezzétek meg mindenképpen a szervezőt, mert lehet, hogy Ti 10 fős asztalokra emlékeztek, de csak 8 fő fér el az asztaloknál és akkor az egészet kezdhetitek elölről…

4.feladat:

Ha nagyjából megvannak a csoportok, helyezzétek el őket a rajzon. A főasztal közelébe kerüljenek a közelebbi családtagok, kicsit távolabb a távolabbiak, stb stb.

Ha készen van, és sikerült mindenkit a megfelelő asztalhoz ültetni, jöhet az ültetési rend fizikai kivitelezése, aminek számtalan módja lehetséges, én bemutatok Nektek ebből párat.

Ültetési Rend Fajták:

 I.

Az ABC sorrendbe rendezett. Ennek az a lényege, hogy a vendégek neveit ABC sorrendben kinyomtatjátok, és mellé írjátok az asztalszámot. Ezzel a módszerrel találják meg a vendégek a leggyorsabban magukat. Ennek a feltétele, hogy minden vendégetek teljes nevét tudnotok kell, és hogy az asztalokon legyenek jól látható asztalszámok.

II.

Az asztalszámok alá írt név lista. Ebben az esetben a vendégeknek kicsit tovább tart, míg rátalálnak a nevükre, és itt is kell asztalszám az asztalokra.

III.

A legprofibb: ha saját kezűleg (vagy grafikus által) készítetek (csináltattok) egy olyan rajzot, amin jól látható az asztalok elhelyezkedése a teremben, és a rajz alatt (mellett) van egy lista az 1-es vagy a 2-es módszerrel. Így a vendégek csak rápillantanak a teremrajzra és már tudják is, merre kell keresniük az asztalukat.

És ha mosolyt szeretnétek csalni a násznép arcára akkor pedig ezt a módszert ajánlom:) 

Miért az egyik legnehezebb feladat az ültetési rend elkészítése? ITT kiderül! 

Jól jönne egy profi esküvőszervező segítsége abban, hogy gyorsan elkészítsd a tökéletes ültetési rendet? Szeretnéd, hogy átbeszéljük a véghajrában a még rátok váró feladatokat? 

Írj nekem, vagy hívj fel és egy virtuális kávé mellett elmesélem, hogy miben tudnék a segítségedre lenni!

esküvői helyszín

Legszebb Esküvős Hírlevél

Iratkozz fel a Legszebb Esküvős Hírlevélre, ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb blogbejegyzéseimről, aktualitásokról, a Legszebb Esküvős Tippek új videóiról és minden, esküvőszervezéssel kapcsolatos hasznos és fontos információról.

Ígérem, nem bombázlak naponta és azt is, hogy csupa hasznos cuccot küldök majd!