Az ültetés – a párok „mumusa” a finishben…

De miért is “mumus” az ültetés???

Szögezzük le az elején: még a legharmonikusabb családban, legjobb baráti társaságban is előfordulhat sajnos az a kellemetlen szituáció, hogy X nem beszél Y-nal, Z haragszik X-re vagy Y nem ülne semmilyen körülmények között sem Z 10 méteres környezetébe…

 És ez Nektek, kedves ifjú Pár, elég sok fejtörést fog okozni…

 A FŐASZTAL

Ez az az asztal, amin ha szerencsések vagytok, fél percig sem kell gondolkodnotok, ha viszont nem vagytok annyira szerencsések, és elváltak a szüleitek (ne adj’Isten nincs már Veletek valamelyik szülőtök) sajnos annál inkább lesz min törni a fejetek…

 Az alap felállás a főasztalnál: Ti ültök középen, mellettetek a szüleitek. Ha van hely hosszabb főasztalnak is, akkor oda ültethetitek a tanúitokat is (a párjaikkal), esetleg a keresztszüleiteket.

 A másik alap felállás: amikor nem tudjátok eldönteni, hogy mi legyen…hogy kérjétek-e meg a szüleiteket, akik ezer éve nem beszéltek egymással, hogy erre az estére üljenek már legyenek szívesek egymás mellé, és ehhez ha lehet vágjanak jó képet is…vagy ültessétek-e oda esetleg az új párjaikat is…de ha az egyiknek van, a másiknak nincs, akkor ez biztosan nem jó megoldás.

Vagy akkor üljenek oda a tanúk. Na igen, de ha az egyiknek van párja, esetleg gyereke is, a másik viszont egyedülálló, akkor az egyik oldalatokon 3-an ülnek majd, míg a másik oldalatokon csak egyedül ül, az aki egyedül áll(ó)J

 Erre a dilemmára a legjobb megoldás, amivel megoldódik minden főasztal-para: LEGYEN 2 FŐS A FŐASZTALOTOK! Csak Ti ketten üljetek ott, a családjaitokat pedig ültessétek magatok mellé a legközelebbi asztalokhoz.

 A TÖBBI ASZTAL

 Néhány alapelv, amire érdemes figyelni, hogy megkönnyítsétek a saját dolgotokat:

  1.  NE HAGYJÁTOK AZ ÜLTETÉS ÖSSZEÁLLÍTÁSÁT AZ UTOLSÓ PILLANATRA!
  2. A családtagokat ültessétek magatokhoz közelebb, a barátok, bulisabb vendégek üljenek a táncparketthez (vagy a bárpulthoz) közelebb, az idősebbeket ültessétek távolabb a zenétől.
  3. A 160 cm átmérőjű kör asztalhoz 8-9 főt kényelmesen le lehet ültetni, a 180 cm átmérőjű asztalnál pedig 10-11 fő az ideális.
  4. Beszélgetés szempontjából jobb a hosszúkás asztal, mert ott a szemben ülőkkel is tudnak a vendégek társalogni.
  5. Akik ki nem állhatják egymást üljenek minél messzebbi asztaloknál, és lehetőség szerint egymásnak háttal.
  6. A nagyikat, idősebb rokonokat semmiképp ne ültessétek háttal a főasztalnak! Ők azok, akik szinte végig az asztaluknál fognak ücsörögni, és ha háttal ülnek Nektek, nem fognak tudni kényelmesen „mozizni”J
  7. Kérjétek meg az esküvő helyszínének szervezőjét, üzletvezetőjét, hogy rajzolja le Nektek a Ti létszámotokhoz legideálisabb ültetési módot. Azt, ahogy ők annyi embert leültetnének abban a teremben. Javasolják ők, hogy milyen asztalok legyenek – kör / tábla / U-alak / E-alak stb. hiszen ők ismerik legjobban a terem kapacitását.

 Legközelebb bemutatok Nektek néhány ültetési rendet. Ez az a rajz, tábla, lista, stb. ami a bejáratnál várja a vendégeket és segít nekik megtalálni a helyüket a teremben.

Jól jönne egy profi esküvőszervező segítsége abban, hogy elkerüld a kínos szitukat? Szeretnéd, hogy átbeszéljük az esküvő előtti utolsó simításokat? 

Írj nekem, vagy hívj fel és egy virtuális kávé mellett elmesélem, hogy miben tudnék a segítségedre lenni!

esküvői helyszín

Legszebb Esküvős Hírlevél

Iratkozz fel a Legszebb Esküvős Hírlevélre, ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb blogbejegyzéseimről, aktualitásokról, a Legszebb Esküvős Tippek új videóiról és minden, esküvőszervezéssel kapcsolatos hasznos és fontos információról.

Ígérem, nem bombázlak naponta és azt is, hogy csupa hasznos cuccot küldök majd!