Esküvő hétköznap? Miért ne?

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Miért ne lehetne az esküvő hétköznap?

Sokan kapják fel még mindig a fejüket (általában a szülők), ha felmerül egy hétköznapi (vagy éppen vasárnapi) esküvő ötlete az ifjú pár fejében. Mert félnek, hogy sokan nem fognak eljönni. Mert tartanak attól, hogy mit szól majd a nagymama vagy a szomszéd. Mert azt gondolják, hogy a vendégeknek ez nagyon megterhelő, és nem várhatják el a fiatalok, hogy pl. pénteken munka után mindenki örömmel induljon el egy hajnalig tartó mulatozásra.

 És részben igazuk is van. Mert biztosan meglepő lesz sok meghívott számára a dátum. Lesznek, akik emiatt nem fognak tudni eljönni, és lesznek olyanok is, akik eljönnek, de az egész heti meló után fáradtabbak lesznek és nem tartanak ki hajnalig…

 DE! Ettől függetlenül sok előnye is van egy nem szombaton tartott esküvőnek!

 Az első és legfontosabb: OLCSÓBB! Sok szolgáltató, étterem stb. ad péntekre / nem szombati napokra bizonyos kedvezményeket. Van, aki csak 5%-ot, van aki sokkal többet és van olyan is, ahol nem kedvezményt kaptok az árból, hanem pl. ajándékba adnak 10 szobát a vendégeidnek vagy éppen egy grátisz eljegyzési fotósorozatot.

 A második előnye: ha későn kezditek az esküvőtök szervezését, nagyobb eséllyel találtok még szabad helyszíneket, szolgáltatókat péntekre, mint ha szombati napra szerveznétek az esküvőt.

 A harmadik előnye: Egy pénteki esküvő után még 2 teljes napotok lesz nektek is és a vendégeiteknek is, hogy kipihenjék a fáradalmakat. Külföldi-magyar vegyes párosok különösen kedvelik a pénteki esküvőket, mert így a külföldről érkezők még ki tudják használni az egész hétvégét a városnézésre, kikapcsolódásra.

 Amire ügyeljetek:

Ha pénteken tartjátok az esküvőt, próbáljátok meg minél később kezdeni, hogy ne kelljen mindenkinek szabadságot kivenni aznapra. Természetesen a vidékről érkezők (vagy épp a Pestiek, ha vidéken lesz a lagzi), nem ússzák meg legalább egy fél nap szabadság nélkül, de ezzel szerintem ne törődjetek, hiszen akiknek Ti igazán fontosak vagytok, örömmel meg fogják oldani.

 Ha vasárnap tartjátok, akkor pedig érdemes kicsit korábban kezdeni, hogy minden kicsit előrébb csússzon, és így azok is tudjanak Veletek bulizni egy kicsit, akiknek hétfőn dolgozniuk kell.

 Bátran keresgéljetek a naptárban a lehetséges dátumok között, és ne tartsatok a hétköznapoktól sem hiszen, lehet, hogy éppen az évfordulótokon, vagy a megismerkedésetek napján fogjátok tudni így kimondani azokat a bizonyos IGENeket! 🙂

Ha megvan a dátum, pár jó tanács tőlem az esküvő zökkenőmentes szervezéséhez ITT

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a