A 7 legfontosabb dolog, amire figyeljetek az esküvőtök szervezésénél!

Pár jó tanács, hogy kevésbé legyen stresszes az esküvőtök szervezése:

 

I, Ha külföldön éltek, vagy nagyon sokat dolgoztok (ha általában mindig, vagy az esküvő előtti utolsó 1-2 hónapban) vagy nem erősségeteket a szervezés / jó időbeosztás, kérjétek egy profi esküvőszervező segítségét!

 II, A vendéglistát beszéljétek meg először egymással, de semmiképpen ne felejtsétek el megkérdezni a szüleitek is. Megeshet, hogy ők olyan rokonokat, barátokat is szeretnének majd meghívni, akikre Ti nem is gondoltatok. És igen, ez a Ti napotok elsősorban, de nekik is nagyon fontos esemény, amit valószínűleg (főleg az anyukák) már régóta tervezgetnek ők is.

 III, Készítsetek előre költségvetést. Kérjetek be ajánlatokat, és a közép mezőny árait írjátok be a táblázatotokba. Ezt szorozzátok meg kb 1,1-el és akkor (ha mindenre gondoltatok), nem lesznek a végén nagy meglepetések.

 IV, Szerződtessetek profi szolgáltatókat. Ne az egyik barátotokat kérjétek meg, hogy koordinálja a Nagy Napot (hacsak nem ez a szakmája), és ne legyen a hobbi-Dj unokatesótok az egész este zene-felelőse, mert ő is csak vendég, és valószínűleg szeretné magát jól érezni. És ha ez nagyon jól sikerül neki, zene nélkül maradhattok…

 V, Ne vesszetek el a részletekben….Ha a 4-es pontot megfogadtátok, és profi szolgáltatókat kértetek fel, akkor higgyétek el nekik, hogy meg tudják oldani maradéktalanul a feladataikat. Ha mindent átbeszéltek velük előre, elmondjátok a kívánságaitokat, és azt is, hogy mit /miket nem szeretnétek aznap látni / tenni / hallani, akkor utána bízzatok meg bennük, különben végig fogjátok stresszelni az egész szervezést, és akár az esküvőtöket is.

 VI, Meséljetek a vendégeiteknek minél kevesebbet az esküvő részleteiről. Ha így tesztek, megspóroljátok magatoknak a „hozzáértő” hozzászólásokat, a vicces (de inkább ironikus) megjegyzéseket, a „jó” tanácsokat, és a kritikákat a helyszínnel / dátummal / vendégek számával / dekorációval stb. kapcsolatban. És nem utolsósorban sokkal nagyobb meglepetésben lesz majd a vendégeknek részük, ha csak kevés részletet ismernek előre.

 VII, Ne ragaszkodjatok minden áron egy-egy ötlethez, elképzeléshez. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha valami akadályba ütközik, akkor rögtön fel kell adni a megvalósítását, de ha valami tényleg nem megy, vagy csak nagyon drágán / nehezen / erőltetetten lenne megoldható, akkor engedjétek el…higgyétek el, hogy nem éri meg ragaszkodni ezekhez a dolgokhoz. Túl sok energiátokat veszi majd el a kivitelezése, és a végén már csak arra fogtok emlékezni, hogy mennyi nyűg volt vele…

 

Ha szeretnéd tudni, hogy szerintem hogyan állj neki a szervezésnek, olvasd meg az Esküvői határidőnapló I. részét ITT. 

Ha szeretnél megismerni, érdeklődsz a szolgáltatásaim iránt, vagy csak tanácsot szeretnél kérni, ITT TUDSZ NEKEM ÍRNI, AJÁNLATOT KÉRNI.