Szegfű és krizantém – a mostoha sorsú esküvői virágok

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

A legtöbb embernek (na jó, a legtöbb nőnek:) vannak kedvenc virágai.

Ami biztos, hogy a szegfű és a krizantém a legritkább esetben tartozik ebbe a kategóriába. Sőt, sokszor hallom a menyasszonyoktól az esküvői dekor megbeszélésekor, hogy „bármit, csak szegűt vagy krizantémot ne!”. Mert az egyik „temetővirág”, a másik meg divatjamúlt, uncsi és csúnya…

A mai posztom célja, hogy megcáfoljam ezeket az előítéleteket!

Merthogy ez a két virág a legolcsóbbak közé tartozik, minden évszakban könnyen beszerezhető, nagyon szép színekben lehet őket kapni, és könnyű velük dolgozni.

Kedves Menyasszonyok! Ne féljetek krizit vagy szegfűt választani az asztaldíszekhez, terem dekorációhoz vagy akár a csokrotokhoz, higgyétek el, megéri! Nézzétek csak: 

Asztaldísznek a legegyszerűbb megoldás, ha szimplán vázába tesztek pár szálat. Szebbnél szebb színekben és méretben elérhetőek.

 Igazán romantikus, és gyönyörű a szegfűből készült gömb, ami díszítheti az asztalokat is, de akár az oltárhoz vezető út mellett is jól mutat. A pasztell színek igazán jól állnak a szegfűnek, és egy pár szál finom rezgővel tökéletesen mutat!

Két gyönyörű csokor krizantémból

Egy igazán különleges csokor szegfűből

A kedvenceim! Egy gyönyörű szegfűből készült ombre virágfüzér-függöny, amely gyönyörű háttere lehet a szertartásnak és egy álomszép boldogságkapu krizi (és rózsa) gömbökkel.

Képek forrása: Pinterest

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a