Esküvői gyermekfelügyelet – Kell vagy nem kell???

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Gyermekfelügyelet az esküvőkön – elengedhetetlen szolgáltatás, vagy inkább csak egy újabb úri huncutság? Ennek járok ma utána…

Sokszor felteszik nekem azt a kérdést a párok az esküvős megbeszélések alkalmával, hogy szükség van-e gyermekfelügyeletre az esküvőn. Felmerül bennük, hogy mit fog az a sok gyerek ott csinálni, mivel kellene őket lefoglalni, szórakoztatni? Majd úgyis találnak elfoglaltságot maguknak, fölösleges erre plusz szolgáltatót keresni, és nem utolsósorban pénzt költeni? Egyáltalán lenne-e hely az étteremben / helyszínen gyereksarkot kialakítani?

Megkerestem egy szakértőt ez ügyben, Ördög-Lasity Diánát, az Esküvő Gyerekszemmel tulajdonosát, aki tavaly kezdett foglalkozni esküvőkön gyermekfelügyelettel, gyereksarok kialakításával. A vele készült interjút ajánlom mindenkinek, aki szeretné kicsit átlátni, hogy mit is takar egy ilyen szolgáltatás, mire van hozzá szükség, kiknek és hány gyerektől ajánlják stb. stb. stb.

Az interjú

Legszebb Esküvő: Kérlek mutatkozz be, és meséld el, hogyan jött az ötlet, hogy elindítsd a vállalkozásod.
Esküvő Gyerekszemmel: Ördög-Lasity Diána vagyok, 2012-ben végeztem a szegedi tanítóképzőn, ezután rögtön munkába is álltam, mint általános iskolai tanító néni. A nyaraim egy részét táborozással szoktam tölteni. A vállalkozás témája már a saját esküvőnk szervezése közben is felmerült, ami 3 éve volt. Az a kérdés foglalkoztatott, hogy hogyan fogják érezni majd magukat azok a vendégek, akik gyermekkel érkeznek. Meddig fognak maradni stb., éppen ezért a pedagógus véna előtört belőlem és szorgalmasan készítettem a foglalkoztató füzeteket és a színezőket. Sajnos nem foglalta le a gyerekeket túl sokáig, hiszen nem volt, aki irányítsa, lefoglalja őket.
Innen indult az egész… ezután el kellett, hogy teljen 2 év, hogy belevágjak. A vállalkozásom 2017. júliusában kezdődött, amikor a célom még csak az volt, hogy felmérjem a piacot és hogy a 2018-as esküvői szezonra legyen 1-2 megrendelésem. Ebből az 1-2 megrendelésből lett 13, úgyhogy éppen, hogy csak van szabad hétvégém, de természetesen, ha valaki szeretne, még tud időpontot foglalni.

L.E.: Hogyan is kell elképzelni a gyerekfelügyeletet egy esküvőn? Kik végzik? Milyen játékokat hoztok? Mivel foglaljátok le a gyerekeket?  

E. Gy.: Az időpontfoglalás után egy személyes találkozót tartunk az ifjú párral, ahol egy adatlapot töltünk ki. Ez tartalmazza az esküvői menetrendet, gyereklétszámot, korosztályt, időtartamot, programokat, és ha van, akkor extra kéréseket. Minden esetben már a násznép érkezése előtt kialakítjuk a játszósarkot. Az alap játszósarok tartalma: kis asztalok, kis székek, sátor, párnák, szőnyeg, társasjátékok, plüssök, lego stb. Kb. 0-14 éves korig mindenki talál az életkorának megfelelő játékot a kínálatunkban. Az animátorok létszáma mindig a gyereklétszámhoz igazodik: kb. 10 főig 1 animátor szükséges, 10 fő felett már 2 animátort ajánlunk.

A felsorolt játékokon kívül készülünk kültéri játékokkal, amiket akár vetélkedő formájában is le tudunk vezényelni; kézműveskedéssel, névre szóló színező és foglalkoztató füzetekkel, óriásbuborék fújással, csillámtetoválással, arcfestéssel.

L.E.: Hány gyermektől ajánlott? Hány éves korosztály igényli a legjobban?
E.GY.: A gyerekek szórakoztatása, lefoglalása már 5 főtől ajánlott. A legérdeklődőbb korosztály a 3-12 évesek. Természetesen a kisebbek is mindig ott vannak a játéksarokban, de Ők leginkább a szülőkkel együtt.

L.E.: Mekkora a helyigénye? Mit kell biztosítania a párnak / a helyszínnek hozzá? 
E.GY.: Magának a gyereksaroknak a helyigénye viszonylag kicsi, 6-8 m2, viszont a kültéri játék nagyobb teret igényel. A párnak és a helyszínnek semmi tennivalója nincs miután megrendelték a szolgáltatást. Mindent mi biztosítunk.

L.E.: Mettől meddig szoktak Titeket hívni? Altatást vállaltok-e? Van-e erre egyáltalán igény?
E.GY.: A személyes megbeszélés alkalmával megbeszéljük az esküvői menetrendet és ezzel egy időben pontosítjuk, hogy nekünk mikor kell érkeznünk és meddig kell maradnunk. A vendégek helyszínre érkezésekor mi már ott várjuk a gyerkőcöket az első perctől, ez kb. 1800-1900 szokott lenni. Általában 4-6 órára szokták kérni a gyereksarok kialakítását, ami nem később, mint 2400-ig tart.
Természetesen, ha igény van rá, akkor altatást is vállalunk, de ehhez a helyszínnek kell biztosítani a feltételeket. (szoba, ágyak)

L.E.: Mesélj el bármi különlegeset, amit nem kérdeztem, de eszedbe jut és szerinted fontos / érdekes lehet.
E.GY: A csillámtetoválásnál sokszor anyukák és apukák is sorban állnak 🙂
Minden esküvőre készülünk meglepetéssel a gyerekeknek.
Az óvodás, és kisiskolás gyermekek szülei mindig nagyon hálásak szoktak lenni, hogy volt egy pár órájuk az esküvőn, amikor ők is felhőtlenül tudtak szórakozni és ráadásul még a gyerekek is szuperül érezték magukat.
Céges rendezvényen és szülinapi zsúron is szívesen segédkezünk.
Az egész ország területén elérhetőek vagyunk, sőt voltunk már határon túl is (Szabadkán) gyereksarkot kialakítani.

Remélem, hogy a fentiek elolvasása után körvonalazódik már a fejetekben, hogy vajon Nektek szükséges-e kialakítani egy gyereksarkot, és felkérni valakit, hogy foglalkozzon egy pár órában a legkisebb vendégekkel.

Az biztos, hogy a gyerekek és a szüleik nagyon hálásak lesznek, és értékelni fogják, hogy Ti rájuk is külön gondoltatok!

Ha bármilyen más esküvős témában bizonytalan vagy, vagy kérdéseid lennének, keress meg bátran ITT, segítek, ha szeretnéd! 

Hasonló cikkek

esküvőre DJ
Balázs-Szűcs Zsuzsanna

Esküvőre DJ vagy zenekar?

Sokszor az okozza a legnagyobb fejtörést az esküvőszervezés során, hogy az esküvőre Dj – t kérjen-e fel a pár, vagy inkább egy zenekar játssza a